Hírek / blog

Mezogazdasagi-kisuzemek-fejlesztese palyazat

Mezőgazdasági kisüzemek támogatása pályázat

A mezőgazdasági kisüzemek támogatása pályázat keretében 2021. április 20-ig lehet  pályázatot az igénylőknek benyújtani. Jellemzően  eszközök és gépek beszerzésére, ültetvények telepítésére, állatok vásárlására, továbbá üzemfejlesztésre lehet támogatást igényelni. A VP2-6.3.1-20 kódjelű felhívás a koronavírus okozta gazdasági károk enyhítését is célozza azzal, hogy a beszerzések vissza nem térítendő támogatásával elősegíti a kisebb gazdaságok jövedelemszerzését és gazdasági több lábon állását. A jövedelemszerzés és a foglalkoztatás erősítése elengedhetetlen a vidéki térségek stabilitásának és életminőségének javításában. A kiírás keretösszege 2,5 milliárd forint, melynek forrása az Európai Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Alap, továbbá társfinanszírozásban a magyar költségvetés. Az Irányító Hatóság mintegy 480 pályázat befogatásával számol, egyenként 15 ezer euró, hozzávetőlegesen, 5,3 millió forint összeggel.

Mezőgazdasági kisüzemi pályázat felhívás

Mezőgazdasági kisüzemek pályázat kondíciók

A pályázaton azok az őstermelők, mezőgazdasági termelőnek minősülő egyéni vállalkozók, továbbá szociális szövetkezetek indulhatnak, amelyek életvitelszerű tartózkodási helye, illetve székhelye az utóbbi 12 hónapban 10 ezer fő alatti településen, vagy ennél nagyobb település tanyás külterületén volt. A támogatást igénybe vevő gazdáknak, szövetkezeteknek a tervezett projekt finanszírozásában önerővel is részt kell vállalniuk. A projektek megvalósításakor a nyertes pályázóknak messzemenően figyelembe kell venniük az érvényben lévő környezetvédelmi és esélyegyenlőségi jogszabályokat.Pályázatot mezőgazdasági termelő nyújthat be aki/amely igazolja, hogy a támogatási kérelem benyújtását megelőző teljes lezárt üzleti évben legalább 3000 euro STÉ, de
legfeljebb a 6000 euro STÉ értékű termelési potenciállal (üzemmérettel) kizárólagosan rendelkezik,
vagy ezzel megegyező nettó árbevételt ért el mezőgazdasági termelésből vagy mezőgazdasági
termelésből. Az üzemméret megállapítása szempontjából a 275,25 forint/euró árfolyammal számolt 2010. évi STÉ adatok az irányadó.

 

⇒ Miben tudunk önnek segíteni?

 

A kiírás részletesen ismerteti a pályázatok értékelésének szempontjait. A maximálisan elérhető 100 pontból a legnagyobb súllyal, 65 ponttal az üzleti terv szerepel. A vállalkozás bemutatásával maximálisan 20 pont érhető el. Amennyiben a gazdaság már jelenleg is folytat élelmiszer-gazdasággal kapcsolatos  tevékenységet, akkor azt 15 ponttal honorálják. Amennyiben a támogatást igénylő az értékelés során nem éri el a minimális 50 pontot, a kérelem elutasításra kerül.

A pályázóknak a fejlesztés megvalósítására 60 hónap áll rendelkezésre. A kiírásban meghatározott mintegy 5,3 millió forintos vissza nem térítendő támogatás kiutalása két részletben történik. Az összeg 75%-át a támogató okirat keltét követően utalják az eredményes. A fennmaradó további 25%-ot a projektben vállalt célok megvalósítását követően folyósítják. A záró kifizetéshez külön kérelem benyújtására lesz szükség,

A támogatási kérelmet a csatolandó dokumentumokkal együtt kizárólag elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül nyújtható be.

A jelenleg meghirdetett pályázattal összefüggésben az Agrárminisztérium részéről hangsúlyozták, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében, 2020 októberében már jelent meg hasonló témájú kiírás. Az akkori felhívás keretében a kistermelők termelési- és értékesítési lehetőségeinek fejlesztését segítő új beruházásokat támogattak. A program során 1,5 milliárd forint összértékben 277 projekt megvalósítását segítették elő.

Mezőgazdasági kisüzemek támogatása

 

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail:
 annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

 

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00