Hírek / blog

mezőgazdasági-pályázatok 2021

Mezőgazdasági pályázatok 2021

Mezőgazdasági pályázatok 2021 program-újabb vidékfejlesztési,-mezőgazdasági pályázatokra számíthat az agrárgazdaság. A mezőgazdasági pályázatok 2021 program komoly segítséget jelent a gazdáknak az átmeneti évek áthidalására. A 2021-2027 közötti EU költségvetési ciklusban magyar mezőgazdaság és élelmiszeripar fejlesztésére 7,5 ezermilliárd forint jut. Az érvényben lévő EU szabályozás szerint, a hét éves periódus első és második évében az előző időszakra vonatkozó előírások szerint fizethetők ki a támogatások, 2023-tól szigorítások lépnek hatályba. A források 40%-át zöld célokra kell fordítani. Az agrártárca a azzal számol, hogy amennyiben megvalósul mindaz a fejlesztés, amit a mostani átmeneti években és 2023. után terveznek ezekből a forrásokból, akkor 46%-kal emelkedhet a mezőgazdasági és az élelmiszeripar által megtermelt GDP.

Korábbi hírekről a témában itt olvashatsz:

Pályázati menetrend 2021, mezőgazdasági pályázatok

 

Mezőgazdasági pályázatok 2021 program

Az alábbiakban azokat a pályázatokat mutatjuk be, amelyek megjelenésére még az idén számíthatnak az ágazat szereplői,

  • Májusra varható az „Élelmiszeripari üzemek fejlesztése” kiírás. Ennek keretében 50 milliárd forint vissza nem térítendő forrás áll rendelkezésre az élelmiszer feldolgozók és borászatok részére. Az első célterület esetében maximum 500 millió Ft, kollektív beruházás keretében 1,5 milliárd forint, a második célterületen maximum 200 millió forint nyerhető el.
  • Júniusban írják ki a „Kertészeti üzemek megújítása” pályázatot, amelynek keretében kertészeti eszközök beszerzését támogatják 50 milliárd forint keretösszegben

 Kertészet ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása pályázat-2021

  • Ugyancsak júniusra tervezik az „Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése” kiírást, amely komplex importkiváltó fejlesztéseket támogat majd 5 milliárd forintos keretösszegben.
  • Június 7.-től fogadják be a „Külterületi közutak fejlesztése” pályázatokat. Erre a célra 50 milliárd forintos keretet biztosítanak önkormányzati utak korszerűsítésére. A vissza nem térítendő támogatás maximum 300 millió forint lesz.
  • Még júniusban nyílik meg a „Mezőgazdaság digitális átállásához kapcsolódó precíziós fejlesztések támogatása” című pályázat. A 100 milliárd forintos pályázati összegből  új munkagépek, speciális betakarítógépek, korszerű palántázógépek, eszközök és berendezések beszerzése, illetve a meglévő gépek helyspecifikus művelésre való alkalmassá tétele, eszközök, berendezések, technológiák modernizálása, felújítása támogatható 500 millió forintig.
  • Július 15.-tól pályázhatnak a „Tojótyúk tartótelepek támogatása” felhívás keretében a gazdák telepeik fejlesztésére. E célra 20 milliárd forint áll a gazdák rendelkezésére.
  • Augusztus 2.-tól lehet pályázni „A terménytárolók, szárítók és tisztítók fejlesztésére”. A kiírás nem ismeretlen a mezőgazdaságban dolgozók számára, mivel 2016-ban már jelent meg hasonló. Újdonság, hogy most nem adnak meg üzemméreti korlátot. A kiírás jelenleg társadalmi egyeztetés alatt áll.
  • 2021 második felében lehet számítani a „Gomba előállító üzemek fejlesztésének támogatása” pályázatra, melynek keretében 5 milliárd forintos összeg áll rendelkezésre.
  • Októberre lehet számítani a  „Krízisbiztosítási rendszer működésének támogatása” felhívásra. A felhívás által támogatott rendszer kompenzációt nyújt azoknak a mezőgazdasági termelőknek, akiknek a jövedelme a tárgyévben a referenciajövedelmükhöz képest több mint 30%-kal esett vissza.

 

⇒ Miben tudunk önnek segíteni?

 

A 2020 elején indult pályázati dömping a mezőgazdasági pályázatok 2021 programmal  folytatódik és 2022 végéig összesen 1500 milliárd forint értékű kiírás várható.

 

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail:
 annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00