Hírek / blog

Kertészet -ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása pályázat 2021

Kertészet -ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása pályázat 2021

2021. március 14.-én zárult a „Kertészet – ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása” című /VP2-4.1.3.2-4.1.3.3.-5.1.1-21. kódszámú felhívás társadalmi egyeztetése.

A megadott határidőig 11 érdemi hozzászólás érkezett az Irányító Hatósághoz. A kiírásra kerülő pályázat szervesen illeszkedik az Agrárminisztérium 2020 novemberében meghirdetett Vidékfejlesztési Programjának prioritásaihoz. A program kiemelt jelentőséget tulajdonít a gyümölcs- és gyógynövény ágazat fejlesztésének.

 

Növénytermesztés támogatása

Kertészet -ültetvénytelepítés és gyógynövénytermesztés támogatása pályázat 2021Magyarország természeti adottságai kedvező lehetőségeket biztosítanak a gyümölcs- és gyógynövénytermesztéshez. Az ágazat fontos szerepet tölt be a lakosság ellátásában és az élelmiszeripar igényeinek kielégítésében. Mindez azt jelenti, hogy szükség van a meglévő ültetvények korszerűsítésére, a bel- és külföldi igényeknek megfelelő fajtaválaszték kialakításának, valamint termőképességük fejlesztésének. Ezen célok eléréséhez a gazdáknak – különös tekintettettel – a fiatal gazdáknak támogatásra van szükségük.

A felhívásban megfogalmazott célok megvalósításának elérése érdekében 15,0 milliárd forint összegű támogatást biztosít az Irányító Hatóság. A rendelkezésre álló keret 2/3-a, 10,0 milliárd forint, a gazdaságok teljesítményének javítását, szerkezetátalakítását, piacorientáltságának javítását célozza. Új termelők – különös tekintettel a fiatal gazdák – belépésének megkönnyítése 3,0 milliárd forint áll rendelkezésre. 1,5 milliárd forintos keret nyílik meg kockázat megelőzésre és kezelésre. További 0,5 milliárd forinttal a mezőgazdasági vízfelhasználás hatékonyságát támogatják. A kiírás értelmében egy gazdaság maximum két területen pályázhat. A támogatási kérelmeket célterületenként külön-külön bírálják el. Az Irányító Hatóság 400 – 500 pályázat támogatásával számol.

 

⇒ Miben tudunk önnek segíteni?

 

A Felhívás, a nevesített 5 célterületre vonatkozóan nevesíti a támogatható tevékenységeket, ugyanakkor felsorolja a pályázat keretében nem támogatható fejlesztéseket. Ezek a következők: ingatlanvásárlás, mezőgazdasági gépek beszerzése és zárt rendszerű növényházak kialakítása. /Ez utóbbival kapcsolatosan a Felhívás az esőkár megelőzését biztosító fóliabeszerzést támogatja./

A támogatási kérelmek 2021. május 24. és 2021. augusztus 23. között, hat szakaszban elektronikus úton, ügyfélkapun keresztül nyújthatók be. A támogatási kérelemhez csatolandó dokumentumokat ugyancsak elektronikus formában kell csatolni.

A felhívás részletesen ismerteti a pályázatok értékelésének szempontjait. A maximálisan elérhető 100 pontból a legnagyobb súlyt, 60 ponttal az üzleti terv képezi. Annak minőségére 35 pont adható. A fenntarthatóság 15 ponttal esik latba. A további szempontok közül a környezetvédelem és a zöldhulladék felhasználás egyaránt 10-10 pontot számít. A pályázható vissza nem térítendő támogatás felső határa 500 millió forint. Ültetvénytelepítés pályázat 2021

A költségek elszámolására két lehetőséget biztosít a kiírás: költség alapú elszámolás, vagy egyszerűsített / egységköltség alapú / elszámolás. Pályázat hivatalos kiírása

 

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail:
 annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00