Hírek / blog

Állattartó pályázati támogatás

Sikeres ÁTK – 2021 pályázat 12 értékelési pontja

Hamarosan megjelenik az Állattartó Telepek korszerűsítése, az  ÁTK – 2021 pályázat. Az Annex Pályázati Iroda az alábbi rövid pályázati összefoglalón túl, készített egy javaslatot arra, hogy az alapjogosultsági kritériumok mellett milyen meghatározó értékelési szempontrendszert érdemes minden pályázónak figyelemmel kísérnie.

ÁTK- Állattartó Telep korszerűsítés pályázat 2021  alapvető célkitűzése, a kisebb méretű állattartó telepek fejlesztéseinek támogatása. A támogatási kérelem benyújtása a tervek szerint szakaszosan 2021. május 12-től 2021. július 6-ig lehetséges. Az első értékelési szakasz határnapja 2021. május 25-ig tart. A támogatásra rendelkezésre álló keretösszeg 30 milliárd Ft. A forráskimerülést elkerülendő, célszerű a potenciális pályázóknak a pályázati előkészítési folyamat minél előbbi elindítása.

Korábbi cikkek a témával összefüggően: állattartó telepek pályázat hírek

ÁTK- Állattartó Telep korszerűsítés pályázat 2021 támogatásról:

 A támogatás maximális mértéke:

  • Közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 40%-a
  • Nem a Közép-magyarországi régióban az összes elszámolható költség 50%-a
  • Fiatal mezőgazdasági termelő által végrehajtott fejlesztés +10%-kal megemelt intenzitásra jogosult.
  • Kollektív módon kivitelezett projekt + 10%-kal megnövelt támogatási mértékre tarthat igényt.

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege:

  • Baromfi- és sertéstartó telepeknek max. 100 millió Ft,
  • Szarvasmarhatartó telepeknél max. 50 millió Ft,
  • Juh- és kecsketartó telepek esetén, valamint egyéb állattartó telepek tekintetében max. 20 millió Ft.

ÁTK- Állattartó Telep korszerűsítés pályázat 2021 támogatásra jogosultak:

Az a mezőgazdasági termelő, aki a pályázat benyújtását megelőző teljes lezárt üzleti évben-, fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben legalább 6 000 euró STÉ üzemmérettel rendelkezett, és árbevételének legalább 50%-a mezőgazdasági tevékenységből származott.

Támogatható tevékenységek:

  • A versenyképesség javítása érdekében építéssel járó technológiák kialakításának, valamint az állattartáshoz szükséges gépek beszerzésének támogatása: Az állategészségügyhöz, a takarmányozáshoz, az állattartáshoz kapcsolódó, valamint az előállított termék és a takarmány kezelésére, tárolására szolgáló építéssel járó technológiák beszerzése.
  • Az energiafelhasználás csökkentését célzó korszerűsítések, valamint a megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazása: Épületek hőtechnikai adottságainak javítása, valamint világítási rendszerek korszerűsítése, illetve beépített technológiai berendezések korszerűsítése. Fűtési-/hűtési energiaigény, használati melegvíz-igény, villamosenergia-igény részbeni vagy teljes kielégítése megújuló energiaforrásból

 

⇒ Miben tudunk önnek segíteni?

 

ÁTK- Állattartó Telep korszerűsítés pályázat,  12 sikerkritériuma

Mint bármelyik Európai Uniós pályázat, úgy a mezőgazdasági. illetve vidékfejlesztési pályázatok esetében sem tekinthetünk el az egyes a pontozási elemek fontosságától. Mindegyik vidékfejlesztési kiírásnál 100 pont az adható maximum, amiből természetesen a beérkezett pályázatok mennyiségétől és azok minőségétől függően állapítják meg kiírók a támogathatósági ponthatárt.

Az elmúlt 18 évi mezőgazdasági pályázatokkal összefüggő tapasztalatunk alapján többnyire arra törekedtünk, hogy az ügyfeleink a gazdálkodási adottságaikhoz képest a legmagasabb pontszámot érjék el.

ÁTK- Állattartó Telep korszerűsítés pályázat 2021 vonatkozásában, a következőkben 12 értékelési pontban összegyűjtöttük azokat a fontosabb szempontokat, amelyek megalapozhatják, hogy a beadott pályázataink pozitív eredménnyel zárulhassanak.

 

 

Természetesen csak törekedni tudunk arra, hogy a 100 pontos határhoz minél szorosabban közelítsünk, elérni egy az egyben szinte lehetetlen küldetés, hiszen bizonyos értékelési szempontok teljesen függetlenek attól, hogy pl. milyen az éves beszámolónk, ill. hogy tervezünk-e a pályázatban megújuló fejlesztést vagy sem. Ilyen kategória például, a térségi szempontok szerinti besorolás, ami a projekt megvalósítási helyével összefüggő települési lista alapján ad egy objektív pontszámot.

Mindezek ellenére jól körülhatárolhatóak azok az értékelési szempontok, amelyek alapján tervezhető egy egy pályázat összpontszámának a bázisa. Az energiahatékonyság fejlesztésére és a környezetvédelmi szempontokra bizonyos feltételek teljesítésével 15-15 pont adható. Az előző évek gazdálkodását is preferálják a pontozásnál, ld. kockázatosság, vagy eredményesség 10-10 pont. Mivel állattenyésztéssel összefüggő pályázatról beszélünk, nagyon fontos szempont még, hogy mekkora az állattenyésztésből származó üzemméret, és mióta foglalkozik a szakmával a pályázó (10-10 pont).

Mindezeket a nagyon értékes pontgyűjtő tételeket az alábbi infografikában kívánjuk bemutatni. Ha még ezen felül további kisebb pontszámokat a felsorolt 12 sikerkritériumból össze tudunk gyűjteni, annak csak örülhetünk, mert közelítünk az optimális értékelési ponthatárhoz.

 

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail:
 annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00