Hírek / blog

Széchenyi Hitel Program

Újraindul a Széchenyi Hitel Program

2022 júliusától újraindul a Széchenyi Hitel Program, ezen belül  kiemelt prioritást kap majd a beruházás és az ezzel összefüggő  agrárfinanszírozás is. A tervezett hitelt a bankrendszeren keresztül lehet igénybe venni, az állam pedig  kamattámogatást nyújt majd a megkötött hitelszerződésekhez.

A Széchenyi Hitel Program MAX hiteltermékei

 • Széchenyi Kártya Folyószámlahitel MAX a napi működési költségek biztosításához. Az igényelhető hitelkeret a korábbi 100 millióról 250 millió forintra emelkedik, a hitel maximális futamideje ezentúl akár 3 év is lehet, évi fix 3,5 % (az Energiakártya esetén 1%) kamatozás mellett.
 • Széchenyi Likviditási Hitel MAX a vállalkozás működéséhez szükséges forgóeszköz beszerzésekhez, 3 éves futamidőre, évi fix 3,5 %.
 • Széchenyi Beruházási Hitel MAX szinte minden beruházási hitelcél finanszírozásához nyújtható, az agrárszektorban is.  A hitel futamideje továbbra is maximum 10 év, az igényelhető hitelösszeg akár 400 millió forint. A konstrukció keretében finanszírozható hitelcélok köre kibővül, a hitel használható a klasszikus beruházási célok (mint pl. új és használt gép, berendezés, ingatlan, egyéb tárgyi eszköz beszerzés) mellett hitelkiváltásra, üzletész vásárlásra, ezenkívül agrár célú beruházások megvalósítására is. A hitel kamata évi fix 1,5%, illetve energiahatékonyság javítást és technológiaváltást segítő hitelek esetén évi fix 0,5%.
 • Széchenyi Mikrohitel MAX a kormány döntése értelmében továbbra is lehetőséget biztosít a legkisebb, illetve a hitelpiacon korlátozott hitelfelvételi lehetőséggel rendelkező, akár kezdő mikro- és kisvállalkozások beruházási céljainak megvalósítására (pl. ingatlan vásárlás, egyéb tárgyi eszköz finanszírozásra) évi fix 1% kamat mellett. A hitel maximális futamideje 10 év.
 • Széchenyi Lízingkonstrukció MAX pénzügyi lízingügyletek finanszírozására. A konstrukcióban a beruházási hitelek kiegészítéseként sor kerülhet mindenféle új vagy használt haszongépjárművek, gépek, berendezések és eszközök pénzügyi lízing keretében történő finanszírozására, akár 10 éves futamidővel. A lízing kamata évi fix 3,5%.

A tervezet főbb jellemzői

 • 1 milliótól akár 400 millió forintig terjedő hitelösszeg,
 • a teljes futamidő alatti fix kamat,
 • a kormány által biztosított kamat-, kezelési költség- és kezességi díjtámogatás,
 • a mikro-, kis-és középvállalkozások mindenkori finanszírozási igényeihez igazodó  finanszírozási lehetőségek

Új elemek az új Széchenyi Kártya Program-ban

2022 júliusától a Széchenyi Kártya Program MAX keretében új elemként indul el:

 •  A Széchenyi Energiakártya, amely az energiaválság által érintett vállalkozások számára kínál kedvező szabad felhasználású folyószámlahitelt, akár 3 éves futamidőre. 1%-os kamattal,
 • Az energiahatékonyság javítást és technológiaváltást segítő beruházások támogatása érdekében a Széchenyi Beruházási Hitel MAX-on belül egy évi fix 0,5%-os kamatszinten elérhető hiteltípus bevezetése

A Széchenyi Kártya Program MAX fenti elemei 2022 júliusától érhetőek el országszerte a Széchenyi Kártya Program eddigi hiteleihez hasonlóan a területi kereskedelmi és iparkamarák, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége és a KAVOSZ Zrt. regisztráló irodáiban.

Új Széchenyi Kártya Program

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail: annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00