Hírek / blog

ÁTK-2022 pályázat

Állattartó telep 2022. pályázat sikeressége

Újabb pénzforrás az állattartóknak. Az ÁTK- Állattartó Telep Korszerűsítése – 2022. pályázatról dióhéjban. Számít-e az időfaktor? Milyen objektív és szubjektív siker kritériumokkal kalkuláljunk az állattartó telep 2022.- pályázat esetében?

Az ÁTK- Állattartó Telep Korszerűsítése – 2022. pályázat

A támogatási kérelem benyújtása 2022. február 28-tól 2022. március 31-ig lehetséges. A pályázat keretében lehetőség van új állattartó telepek létesítésére, és meglévők felújítására egyaránt. Az állattartó gazdaságokban kiemelt cél az energiafelhasználás csökkentése, az erőforrás-hatékonyság javítása, és a megújuló energia felhasználására irányuló technológiák alkalmazása. A támogatás alsó értékhatára 5 millió Ft a felső pedig 2 milliárd Ft projektenként. Az alsó támogatási limit célterületenként változik a baromfi-, és a sertés ágazatban minimum 100-100 millió Ft, a szarvasmarha gazdaságokban minimum 50 millió Ft, míg a juh- és kecsketartó telepek korszerűsítése-, valamint az egyéb állattartó telepek esetében ez az alsó elvárt érték csak 5 millió Ft. Az átlagos támogatási intenzitás 50%.

ÁTK – 2022 pályázatról részletesebben 

Mire figyeljünk az állattartó telep fejlesztése pályázatok benyújtásánál?

A várható nagy érdeklődésre való tekintettel, célszerű minél előbb megkezdeni a pályázat előkészítését. Viszonylag hosszú időt kell szánnunk az alábbiakra:

 • Tisztázni a tulajdonviszonyokat az érintett helyszínen, ill. helyszíneken,
 • Tervezőt találni, aki még időben el tudja készíteni az engedélyezési terveket, és elindítja az építési hatóságnál az engedélyezési eljárást,
 • Bekérni a műszaki leírásokat is tartalmazó, három árajánlatot a tervezett technológia forgalmazóitól,
 • Építési költségvetést készíteni a fejlesztéssel érintett telephelyekre,
 • Leegyeztetni pl. az áramszolgáltatóval, a napelemes- vagy egyéb energiahatékonyságot érintő beruházásokkal együtt járó engedélyeztetési folyamatokat,
 • Beszerezni az alapjogosultságokat-, és a pontozást is érintő dokumentumokat,
 • Egyéb szükséges adminisztratív feladatok elvégzése.

Szinte a végtelenségig sorolhatnánk azokat az anyagokat, amelyeknek a beszerzése, összeállítása egy-egy uniós pályázat beadásakor elengedhetetlen.

 

Miben tudunk önnek segíteni?

 

Értékelési faktorok, és a támogathatóság

Mint minden Európai uniós pályázat, úgy a mezőgazdasági-, ill. a vidékfejlesztési pályázatok esetében sem tekinthetünk el az egyes pontozási elemek fontosságától. Valamennyi vidékfejlesztési kiírásnál maximum 100 pont adható, amiből természetesen a beérkezett pályázatok mennyiségétől és azok minőségétől függően állapítják meg kiírók a támogathatósági ponthatárt.

Az ÁTK pályázat 2022 vonatkozásában azokat a legfontosabb értékelési szempontokat emeljük ki, amelyek megalapozhatják beadott pályázataink eredményességét.

 • Mekkora az állattartó telep üzemmérete,
 • Milyen régóta foglalkozik a pályázó a gazdasággal,
 • Milyen kockázatos a fejlesztés
 • Az utolsó két lezárt üzleti év eredményessége,
 • Milyen mértékben tesz eleget a pályázó a környezeti elvárásoknak, pl. trágyakezelés, hulladékgazdálkodás,
 • A tervezett projekt tekintetében milyen energiahatékonyságot szolgáló fejlesztéseket tartalmaz majd a projekt
 • Termelő szervezeti tagság,
 • Igazolt tenyésztő szervezeti, vagy szakmaközi tagság,

Cégünk az Annex Pályázat sikerdíjas alapon dolgozik, így a kockázatot mi viseljük, és párhuzamosan felelősséget is vállalunk a munkánkért. Természetesen csak és kizárólag olyan projektek elkészítését tudjuk vállalni, amelyek eredményessége nagy valószínűséggel előre prognosztizálható. Hívjon, vagy írjon nekünk, várjuk megkeresését!

A sikerdíjas pályázati tanácsadói piacon maga a feladat a motiváló erő, hiszen semmi sem fogható fel azzal az érzéssel, amikor az ügyfél, az alvállalkozók és a mi pályázati szakembereink hosszú és intenzív együttes munkája után megnyomhatjuk a pályázat beadás „Enter” gombját. Tesszük ezt azzal a tudattal, hogy igen, mindent megtettünk a rendelkezésünkre álló időben az ügyfélért, a projektért és a sikerért.

Az állattartó telep 2022. pályázat komplett szövege itt olvasható : A teljes pályázati felhívás

 

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail: annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00