Hírek / blog

Leader pályázatok 2023-ban

Újra elérhetőek a Leader pályázatok néhány településeken

Egyes Helyi Akciócsoportok (HACS) Leader pályázatai újra elérhetőek.

Leader pályázatok- A lokális fejlesztések alternatívái

Az elmúlt években a magyarországi vidéki területeken élők számára nagy segítséget jelentettek a Leader programok, amelyek célja a helyi gazdaság fejlesztése és az életminőség javítása volt.

Most pedig jó hírünk van mindenki számára, hiszen egyes (sajnos nem mindegyik)  Leader programok újra elérhetővé váltak!  Amennyiben Önök is szeretnének  hozzájárulni a saját településének a  fejlődéséhez, akkor mindenképp figyeljék a saját HACS-akciócsoportjuk  honlapját! Itt ugyanis folyamatosan friss információkat találhatnak a lehetőségekről, és azt is megtudhatják, hogyan tudnak Önök   is bekapcsolódni a helyi fejlesztésekbe.

Támogatási lehetőségek, összegek, intenzitás

A támogatások igénybevételével számos fejlesztési lehetőség valósítható meg, például az infrastruktúra fejlesztése, a turizmus támogatása, a helyi élelmiszerek piacra juttatása és a környezetvédelem. Ha pedig van egy jó ötletük, akkor még jobb esélyük van a támogatás elnyerésére.

A támogatás összege HACS-onként változó, de általában 1-30 millió forint közötti összegre lehet támogatást igényelni. Az átlagos támogatási intenzitás 60-100% közötti érték, attól függően, hogy ki pályázik (kkv, önkormányzat, civil szervezet).  A pályázatok beadási határideje legkésőbb 2023 június 30-ig tart, viszont  érdemes állandóan figyelni a helyi vidékfejlesztési egyesület honlapját,  és nem árt személyesen is tájékozódni, hogy  biztos van-e még keret, és várhatóan mennyi ideig lesz még nyitva az adott intézkedés.

A Leader támogatások különböző kiírások alapján vehetők igénybe, és nem csak  a vállalkozók, hanem alapítványok, önkormányzatok, civil szervezetek is részt vehetnek a pályázatokon. A pályázatok elbírálásánál a helyi igényekre és a fejlesztési tervekre (HFS)  fókuszálnak a bírálók, ezért fontos, hogy a projekt megvalósítása valóban szükséges és hasznos legyen a településen.

 

Miben tudunk önnek segíteni?

 

Leader pályázatok és a Leader pályázat kereső oldal

Összességében ha vidékfejlesztésről van szó, akkor a Leader pályázatok egy nagyszerű lehetőséget jelenthetnek . Az alábbiakban csak írja be a keresőbe, hogy melyik település érdekli, és az oldal azonnal behozza, hogy az Ön települése tekintetében a helyi Leader egyesületnél van-e nyitott pályázati lehetőség vagy nincs.

Leader kereső

Miért vágjunk bele a Leader pályázatok-ba?

7 ok, ami miatt érdemes belevágni a Leader pályázatok beadásába még most:

  1. Relatíve nagyobb összeget nyerhet – A Leader pályázatok segítségével számos új projekt megvalósítása lehetséges.
  2. Helyi igényekre építhet – A Leader pályázatoknak az a szépsége, hogy a fejlesztéseket helyi igényekre lehet építeni, így biztosan olyan dolgokra fordítható a támogatás, amire valóban szükség van a településen.
  3. Fejlesztheti a saját gazdaságot – A Leader pályázatok segítségével új munkahelyek jöhetnek létre, amelyek a saját gazdasági helyzetük  javulásához vezethetnek. Pl. ha valaki a fejlesztett projekthez akár 1 főt is felvesz, akár 75%-os támogatás intenzitásban részesülhet.
  4. Közelebb kerülhet a helyi lakosokhoz – A Leader támogatásokkal közösségi programokat lehet megvalósítani, amelyek segítenek a település lakóinak közelebb kerülni egymáshoz.
  5. Pozitív reklámot csinálhat a vállalkozásáról – A Leader támogatások segítségével megvalósított projektek pozitív hatással lehetnek a településre, és így pozitív reklámot jelenthetnek a pályázónak is.
  6. Elősegítheti a turizmus fejlődését helyi szinten- A Leader támogatások segítségével turisztikai fejlesztéseket is meg  lehet valósítani,
  7. Érdekesebbé teheti az életét – A Leader pályázatokban való részvétel és a projekt megvalósítása nem csak hasznos, hanem nagyon érdekes és szórakoztató is lehet. A pályázati munka során rengeteg új embert ismerhet meg, és nagyszerű kihívásokkal is  találkozhat.

 

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail: annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

“Újra elérhetőek a Leader pályázatok néhány településeken” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00