Hírek / blog

új agrárpályázatok 2023

Új agrárpályázatok 2023-2027 mezőgazdasági támogatások

1455 milliárd forint és 21 pályázati lehetőség a fenntartható mezőgazdaság fejlesztésére Magyarországon

A Közös Agrárpolitika (KAP) második pillérje az új agrárpályázatok 2023 keretében a gazdasági fejlődést szolgáló szakpolitikai célok elérésére összpontosít. Ebben a cikkben áttekintjük azt a  21 beavatkozást tartalmazó  pályázati intézkedés csomagot amelyekre mindösszesen  1455 milliárd forint támogatás jut az elkövetkező években. A kiírások megjelenése 2023 második felétől fokozatosan várhatóak.  A forrásnövekedés hatalmas lehetőségeket teremt a hazai vállalkozások és mezőgazdasági üzemek számára,- így érdemes részletesen megismerni az elérhető intézkedéseket,  ill. konkrét intézkedés hiányában azok  főbb ismérveit.

https://kap.mnvh.eu/publications

Vidékfejlesztési pályázatok 2023

Vidékfejlesztési pályázatok 2023-2027

Az alábbi  21 intézkedés nem tartalmazza a Fiatal gazda támogatást, a Generációváltást segítő támogatást, valamint azokat az intézkedéseket amelyek a KAP első pillére támogat.

Mezőgazdasági üzemek fejlesztése (6 pályázati intézkedés)

Az új agrárpályázatok 2023 keretében hat különböző pályázati kiírásra lehet majd támogatást igénybe venni a mezőgazdasági üzemek fejlesztésére. Ezek a programok a technológiai fejlesztéseket, korszerűsítéseket és kapacitásbővítéseket célozzák meg, amelyek hozzájárulhatnak a termelékenység növeléséhez, a környezeti hatások csökkentéséhez és a munkaerőpiaci helyzet javításához.

Új agrárpályázatok 2023: Élelmiszer-feldolgozás fejlesztése (2 pályázati intézkedés)

Erre a területre, több mint 400 milliárd forintfejlesztési forrás áll majd rendelkezésre.

Az  élelmiszer-feldolgozás fejlesztését célzó két beavatkozás segítségével az élelmiszeripari vállalkozások új termékek, feldolgozási technológiák és piacra juttatási módszerek kidolgozását és bevezetését támogathatják. A fejlesztések elősegíthetik az export növekedését, a hozzáadott értékű termékek előállítását és a piaci pozíció erősítését.

 Vállalkozásfejlesztés (8 pályázati intézkedés)

A vállalkozásfejlesztési beavatkozások célja az új agrárpályázatok 2023 keretében a vállalkozások versenyképességének, innovációs képességének és fenntarthatóságának javítása. A nyolc beavatkozás különböző területeket érint, mint például a digitalizáció, az energiahatékonyság, a környezetvédelem és az infrastruktúra fejlesztése. A pályázati intézkedések célja, hogy segítsék a vállalkozások növekedését, új munkahelyek teremtését, és a nemzetközi piacokra történő kilépést.

 

Miben tudunk önnek segíteni?

 

 Új agrárpályázatok 2023: Mezőgazdasági vízgazdálkodás (2 pályázati intézkedés )

Az új agrárpályázatok 2023 keretében a mezőgazdasági vízgazdálkodásra vonatkozó két beavatkozás a vízforrások fenntartható kezelésére és hasznosítására összpontosít. A programok segíthetnek a mezőgazdasági termelőknek hatékonyabban kezelni a vízkészleteiket, csökkenteni a vízfelhasználást, valamint alkalmazkodni az éghajlati kihívásokhoz és megelőzni az aszályok és árvizek okozta károkat.

 Kockázatkezelési rendszerek (3 pályázati intézkedés)

A három kockázatkezelési intézkedés célja, hogy a mezőgazdasági termelők és élelmiszeripari vállalkozások számára lehetőséget biztosítsanak a piaci és természeti kockázatok kezelésére. A programok többek között támogatják a biztosítási díjak részleges fedezését, a termelési kockázatok csökkentésére irányuló technológiai fejlesztéseket és a kockázatkezelési ismeretek bővítését. Az új agrárpályázatok 2023-as kockázatkezelési intézkedései hozzájárulhatnak a mezőgazdasági termelők és élelmiszeripari vállalkozások stabilitásának és fenntarthatóságának elősegítéséhez.

 

Új agrárpályázatok 2023- beruházási támogatási pályázatokról összefoglalóan

A fent jelzett 21 pályázati intézkedés nyújt óriási lehetőséget a hazai élelmiszeripar és mezőgazdaság számára. A források négyszeres növekedése révén a vállalkozások, üzemek és fiatal termelők különböző területeken kapnak támogatást, amely egyértelműen elősegíti a zöld technológiák alkalmazását, a piaci versenyképesség növelését és új munkahelyek létrehozását.

Új mezőgazdasági pályázatok 2023-tól, lesz-e ismét pályázati dömping?

 

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail: annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00