Hírek / blog

Mezőgazdasági beruházási hitel

Mezőgazdasági beruházási hitel 2023 június végéig!

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Max+ kiváló  lehetőséget kínál a mezőgazdasági beruházások finanszírozására, a technológiai megújulás és az energiahatékonyság előtérbe helyezésével.

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Max+ mezőgazdasági beruházási hitel a vidéki vállalkozások számára kínál igazán kedvező feltételeket. A hitel célja, hogy támogassa a mezőgazdasági és élelmiszeripari vállalkozások fejlesztéseit, valamint az energiahatékonyság javítását és technológiai megújulását.

SZKP hitelek

A  hitel preferálja a technológiaváltást és az energiahatékonysági beruházásokat segítő hitelcélokat. Például gyártásirányítási rendszerek vásárlása, IT rendszerek beszerzése, energiahatékonysági beruházások, megújuló energiaforrások alkalmazása, elektormobilitáshoz kapcsolódó projektek stb.

 

Miben tudunk önnek segíteni?

 

Rugalmas futamidő és kedvező díjak

  • Szerződéskötési díj: egyszeri 2,0%, de maximum 2,0 millió forint, a szerződött hitelösszegre vetítve, szerződéskötéskor vagy annak hatályba lépésekor fizetendő.
  • Folyósítási jutalék: egyes számlabenyújtásokhoz kapcsolódó lehívás alkalmával fizetendő, 15.000 forint/folyósítás.
  • Nettó ügyleti kamat: fix, évi 5,0%
  • Kezelési költség: fix évi 0%
  • Futamidő: min. 13, max. 120 hónap.
  • Rendelkezésre tartási idő: max. 23 hónap.
  • Türelmi idő minimum a rendelkezésre tartási idővel megegyező, max. 24 hónap.

Biztosítékok és kezességvállalás

A biztosítékok között szerepel az AVHGA 80%-os készfizető kezességvállalása és egy dologi biztosíték.

Agrár beruházási hitel
Agrár beruházási hitel

Mezőgazdasági beruházási hitel – előnyök

Az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Max+ mezőgazdasági beruházási hitel lehetővé teszi a vállalkozások számára, hogy nagyobb léptékű fejlesztéseket valósítsanak meg, mint amire saját erőből  képesek lennének . Így jelentős növekedést és hosszú távú versenyképességet biztosíthatnak a vállalkozások számára.

Kik igényelhetik a mezőgazdasági beruházási hitelt?

Ez a hitel minden olyan vidéki vállalkozás számára elérhető, amelynek legalább egyéves múltja van, és az Agrár Széchenyi Beruházási Hitel Max szerinti hitelcélokban meghatározott TEÁOR kódok legalább egyike szerepel a vállalkozás tevékenységei között.

A mezőgazdasági beruházási hitel egyéb kondíciói

A hitel minimális összege 1 millió forint, míg a maximális összeg 400 millió forint lehet ügyletenként és vállalkozásonként.  A hitel kizárólag forintban adható. A vállalkozásnak rendelkeznie kell a beruházás tervezett költségének legalább 10%-ának megfelelő saját erővel (kivéve hitelkiváltás esetén). A saját erő lehet készpénz, vissza nem térítendő állami támogatás, vagy a beruházáshoz kapcsolódó kiadások. A hitelből megkezdett beruházás is finanszírozható, azonban  saját erőként  csak a hitelkérelem benyújtását megelőző 6 hónapon belüli kiadások fogadhatók el.

A hitel tehát kiváló lehetőség lehet azok számára, akik a vidéki gazdaságfejlesztésben és a környezetbarát, fenntartható mezőgazdasági technológiákban látják a jövőt. A hitel segítségével a vállalkozások jelentős mértékben fejleszthetik tevékenységüket, és hozzájárulhatnak a vidék gazdasági és környezeti stabilitásához.

Korábbi cikkeink a témában.

5%-os fix kamatozású agrárhitel mezőgazdasági beruházáshoz

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail: annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00