Hírek / blog

0612

Smart pályázati füzetek I.

3 egyszerű lépés, amivel könnyebben felkészülhetünk a még nem publikus pályázati felhívásokra

1./ Konkrét Cél specifikálása:

Mit is szeretnénk pontosan?

  • Egy új épületet, legyen az egy gabona – szárítóüzem, egy új állattartó telep, vagy egy meglévő felújítása, vagy akár a meglévő üzemhez egy takarmánytároló szín megépítése, bármi, amit a vállalkozás a bővítés szintjén megengedhet magának.
  • Technológiát az adott üzembe, vagy tárolóba. Pl. szárítógép, behordó szállító szalag, vagy egy zúzó- bogyózó, prés, erjesztő tartályok, stb.
  • Megújuló energetikai eszközök alkalmazása (mindig pluszértékelési ponttal jár, napelem/ napkollektor/geotermikus technológia jöhet szóba)

2./ Menjünk bele a részletekbe:

Függetlenül attól, hogy lesz-e pályázat vagy sem a közeljövőben, végiggondolhatjuk, a fent leírtak függvényében, hogy ha pl. építéssel jár a tervezett projektünk, máris érdemes szakági tervezőt keresni. Első lépésként tisztázhatjuk a tervezői díjakat, és a tervezési határidőket. Technológia és megújuló eszközök esetén is praktikus minél előbb árajánlatokat bekérni. Tapasztalataink szerint a leginkább időigényes fázis a megfelelő számú és formátumú professzionális árajánlatok beszerzése.

 

⇒ Miben tudunk önnek segíteni?

 

3./ Számoljunk:

A tervezés és a bekért árajánlatok alapján kialakulhat egy körvonalazódó becsült költség.  Adjuk hozzá az addicionális ráfordításokat is, pl. a tervezői-, hatósági díjakat, és az egyéb előkészítéssel járó kiadásokat is.  Számoljunk, számoljunk, és számoljunk. Legyen több verziónk. A támogatási intenzitás a mezőgazdasági támogatások esetében átlagosan 40-60% között alakulhat. Minden vállalkozás tudja, hogy mennyit képes saját erőből, vagy/és hitelből megfinanszírozni az elnyert támogatás kiegészítéseként. Mindezek alapján összegszerűségében kialakulhat a teljes beruházási projekt,  amit a pályázat konkrét megjelenésekor a Pályázó saját vállalkozására szabhat. Addig is, míg a teljes kép nem tisztul ki, már sokat léptünk előre.

 

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail:
 annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

 

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00