Hírek / blog

Vidékfejlesztési Pályázatok

Vidékfejlesztési pályázatok – őszi dömping

 

Dr. Nagy István agrárminiszter 2021. szeptember 23-án jelentette be, hogy a Vidékfejlesztési Program keretében még ősszel új pályázatok kiírására számíthatnak a gazdák. Vidékfejlesztési pályázatok – őszi dömping keretében a „Megújuló vidék, megújuló agrárium” akcióterv célként fogalmazta meg, hogy történelmi léptékű fejlesztési lehetőséghez juttassa a magyar agráriumot. Ennek forrását teremti meg az uniós források hazai költségvetési társfinanszírozás keretében megvalósuló 80%-os megemelése.

Mire lehet számítani 2021 őszén?

Nagy István hangsúlyozta, hogy a kormány úgy döntött, hogy a 2021. évre vonatkozó éves fejlesztési keretet megemeli. A „Megújuló vidék, megújuló agrárium” akcióterv második ütemeként még az idén 527 milliárd forint összértékben írnak ki pályázatokat. Az új kiírások az ágazat versenyképességének fokozását, a gazdaságok hatékonyságának növelését és nem utolsó sorban a környezetet kímélő gazdálkodási módszerek kiszélesítését célozzák.

Miben tudunk önnek segíteni?

Vidékfejlesztési pályázatok őszi menetrendje

A szeptemberben megnyíló pályázatok közül a két legjelentősebb, az „Agrár-környezetgazdálkodási kifizetés” és az „Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása” elnevezésű felhívás lesz. A pályázatok célja a környezet állapotának megőrzése és javítása, a környezeti terhelés csökkentése, a biodiverzitás megőrzése és a klímaváltozás elleni eredményes küzdelem.  Az eredményes pályázók normatív, vissza nem térítendő, területalapú támogatásban részesülnek. A pályázatok 2022. január 1-jével indulnak és 3 éves időszakra terjednek ki. Mindként kiírásnál 360 milliárd forint áll a pályázók rendelkezésre.

Ugyancsak szeptemberben jelenik meg a takarmány előállító telepek korszerűsítésére vonatkozó felhívás, 50 milliárd forintos keretösszeggel. A pályázaton haszonállat takarmánygyártó és hobbiállat eledel gyártótelepek egyaránt indulhatnak. Támogatás igényelhető új eszközök és gépek beszerzésére, valamint új technológiai rendszerek kialakítására.

Októberben további két pályázat várható. A „Tavaszi fagykár megelőzésére szolgáló beruházások támogatása” című kiírás, 5 milliárd forint keretösszeggel segíti a gyümölcsültetvényekben nagy kárt okozó tavaszi fagyok elleni védekezést. Ennek keretében a védekezést szolgáló eszközök, berendezések és technológiák beszerzéséhez igényelhető támogatás. A második pályázat, a mezőgazdasági termelők több lábon állásának diverzifikálásának  elősegítését támogató, 50 milliárd forint összegű  felhívás közzététele, amely többek között lehetőséget ad különböző típusú szálláshelyek létrehozására, valamint már meglévő szálláshelyek felújítására.

Az ősz második felében további pályázatok kiírása várható. Ennek keretében a termelők jövedelembiztonságának növelése és a külső hatásoknak való kitettségük csökkentése érdekében 5 milliárd forint keretösszeggel „Krízisbiztosítási rendszer működésének támogatása” címen jelenik meg pályázati felhívás.

A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták megőrzése érdekében az állattartó gazdaságok számára 17 milliárd forint összértékű pályázati lehetőség nyílik meg. A kiírás, az alacsony egyedszámú őshonos és a veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták állományának fenntartását szolgálja.

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail: annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00