Hírek / blog

élelmiszeripari pályázatok

Élelmiszeripari üzemek fejlesztése pályázat

A jelenlegi makrogazdasági környezetben az egyik legfontosabb pályázati kiírás, az élelmiszeripart érintő, – Élelmiszeripari üzemek fejlesztése pályázat.

Az élelmiszeripar stratégiai ágazat, kiemelt fontosságú, mivel alapvető szükségletet és igényeket elégít ki. A pandémia okozta helyzet, a lezárások és korlátozások által a nemzetközi és hazai ellátási láncok töredezettek. Az élelmiszeripar leállása nem lehetséges, a termelési folyamatnak folytonosnak kell lenni, hiszen alapvető szükséglet ellátása a cél.

Élelmiszeripari üzemek fejlesztése pályázat A hazai élelmiszeripari üzemek akár a vállalatméret, a területi elhelyezkedés, létszám tekintetében egy igen heterogén halmazt alkotnak. A 10 fő alatti vállalkozások teljesítménye nem jelentős, sok szereplő abszolút veszteséggel üzemel. Az élelmiszeripari termékek exportaránya a teljes kivitelen belül stabilan 8%, ahhoz viszont, hogy ez a szám emelkedjen, megalapozott-, költséghatékony fejlesztésekre van szükség, amelyek olyan innovációt tartalmaznak, mint pl.  digitalizációs megoldások, zöld technológiák, szoftveres döntéstámogató rendszerek, automata beavatkozó rendszerek, hulladékok és veszteségek csökkentésére vonatkozó megoldások, stb,  A  fent felsorolt innovációs beruházások  nagyságrendje olyan jelentős tétel  lehet egy egy cég életében, amelyek az élelmiszeripari üzemek fejlesztése pályázat nélkül nem jöhetnének létre.

Miben tudunk önnek segíteni?

 

Forrásallokáció és az élelmiszeripari üzemek fejlesztése pályázat 

Az élelmiszeripari üzemek fejlesztése pályázat tekintetében is elmondható, hogy a 2021-2022-es év is  kiemelkedő jelentőséggel bír majd.  Amennyiben csak a jelen történéseit anticipáljuk az elkövetkezendő évekre, még inkább szembenézhetünk olyan makrogazdasági nehézségekkel, mint pl.  nyersanyagárak-, energiaárak emelkedése, infláció, gazdasági hiányállapotok, és egyéb a szakágazatokat is érintő nehézségek.

Az élelmiszer-ellátással összefüggésben a hazai élelmiszeripari üzemek fejlesztése komoly kihívás előtt áll. Az ellátási nehézségeket előre kiküszöbölendően lehetősége van a termelőknek a hazai élelmiszeripari üzemek fejlesztése tekintetében uniós forrásokat igénybe venni. Az élelmiszeripari pályázatok  felhasználása óriási segítséget jelent az olyan gyártóknak, akik részben vagy egészben feldolgozóipari  termékeket kívánnak előállítani.

 

Élelmiszeripari pályázat 2021 komplexitása

2021- őszén az egyik élelmiszeripari pályázat, ami a kisebb élelmiszeripari fejlesztéseket (jellemzően technológiai korszerűsítések megvalósítását) finanszírozta, sajnos már bezárásra került, viszont a pályázat „nagy testvére”  az „Élelmiszeripari üzemek komplex fejlesztése” élelmiszeripari pályázat ami építést is és  plusz technológiai korszerűsítést is  tartalmaz,  2021 február elejéig folyamatosan nyitva van.

A teljes felhívás elérhető itt: ÉLIP Komplex pályázati felhívás

A -komplex – jelző, nemcsak azért tökéletes kifejezés a pályázat címében, mert utal a lehetséges beruházás összetettségére, komplexitására, hanem azért is mert a pályázat előkészítésével  kapcsolatos munka mind a tervezésben, mind a gazdasági modellezés tekintetében nagyon sok időt és összehangolt szakértői munkát igényel. Amennyiben tehát cégvezetőként  bárkinek szándékában állna, erre a kiírásra élelmiszeripari pályázatot benyújtania, úgy érdemes minél előbb elindítani az előkészítő munkát.  A jelenlegi gazdasági helyzetben a pályázathoz szükséges egyeztetések pl. a potenciális  alvállalkozókkal, is egy hihetetlenül bonyolult folyamatot  írnak le. Vajon ki  tudja ma egy  árajánlatban deklarálni, hogy  mennyibe fog kerülni az adott technológia, vagy szolgáltatás  hónapokkal később, amire a pályázatot elbírálják?

Élelmiszeripari üzemek fejlesztése pályázatA pályázók körében nagyon sok esetben maga a BERUHÁZÁS –( akár élelmiszeripari pályázat  igénybevételével vagy akár élelmiszeripari pályázat felhasználása nélkül)- a vállalkozás továbbélésének az egyik legfontosabb kulcsa.  Elképzelhető ugyanakkor, hogy egy 50%-os pályázati támogatás, a megvalósításkor a gazdasági környezet jelentős változása következtében, már csak 40-45%-os támogatást „jelent”,  mivel ugyanaz a beruházás lényegesen magasabb áron kivitelezhető, mint a pályázat benyújtásakor,  de summa summarum  még így is a kiinduló költségeink jelentős része uniós támogatásként kerülhet a számlánkra elszámolásra.

 

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail: annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

“Élelmiszeripari üzemek fejlesztése pályázat” bejegyzéshez 1 hozzászólás

Hozzászólások lehetősége itt nem engedélyezett.

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00