Ezzel a szlogennel indította el tavaszi fogyasztásösztönző kampányát az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum, a Vágóállat és Hús Terméktanács továbbá a Magyar Húsiparosok Szövetsége.
A tervek szerint augusztusig tartó akció keretében kóstolókat szerveznek és intenzív kommunikációs kampányt folytatnak, azzal a céllal, hogy ösztönözzék a fogyasztókat a kitűnő, minőségi sertéshús tudatos vásárlására. Azt az elterjedt fogyasztói szemléletet kívánják megváltoztatni, hogy a vevők a sertéshúsra, mint koleszterinbombára tekintsenek. Mivel a jó minőségű sertéshús, vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt gazdag élelmiszer.
Az idei akcióra az után kerül sor, hogy az elmúlt évben sikeresen zárult az a kampány, amelynek középpontjában a mangalica állt.
⇒ Miben tudunk önnek segíteni?
A sertéshúsok jelentős mennyiségben tartalmaznak a B-vitaminokat /B1, B2, B6, B12/. A B-vitaminok biztosítják testünk sejtjeiben a normális zsír és fehérje anyagcserét és támogatják az idegrendszert.
Egyaránt megtalálható benne a nátrium és a kálium, amelyek szerepet játszanak az emberi szervezet vízegyensúlyának megtartásában és a szív normális ritmusának biztosításában.
A csontrendszert alkotó és azt védő kalcium, továbbá az immunrendszert erősítő cink ugyancsak megtalálható a sertéshúsban.
A hazai sertésállomány fajtaösszetétele és takarmányozása az alapja annak, hogy kiváló minőségű húsok kerülhessenek feldolgozásra, ezáltal a fogyasztók asztalára.
Forrás: www.amc.hu