Hírek / blog

„Mi lesz ma vacsora? – Egy kiváló minőségi sertéshús minden ízében különleges”

Ezzel a szlogennel indította el tavaszi fogyasztásösztönző kampányát az Agrárminisztérium, az Agrármarketing Centrum, a Vágóállat és Hús Terméktanács továbbá a Magyar Húsiparosok Szövetsége.

A tervek szerint augusztusig tartó akció keretében kóstolókat szerveznek és intenzív kommunikációs kampányt folytatnak, azzal a céllal, hogy ösztönözzék a fogyasztókat a kitűnő, minőségi sertéshús tudatos vásárlására. Azt az elterjedt fogyasztói szemléletet kívánják megváltoztatni, hogy a vevők a sertéshúsra, mint koleszterinbombára tekintsenek. Mivel a jó minőségű sertéshús, vitaminokban és ásványi anyagokban egyaránt gazdag élelmiszer.

Az idei akcióra az után kerül sor, hogy az elmúlt évben sikeresen zárult az a kampány, amelynek középpontjában a mangalica állt.

 

⇒ Miben tudunk önnek segíteni?

 

A sertéshúsok jelentős mennyiségben tartalmaznak a B-vitaminokat /B1, B2, B6, B12/. A B-vitaminok biztosítják testünk sejtjeiben a normális zsír és fehérje anyagcserét és támogatják az idegrendszert.

Egyaránt megtalálható benne a nátrium és a kálium, amelyek szerepet játszanak az emberi szervezet vízegyensúlyának megtartásában és a szív normális ritmusának biztosításában.

A csontrendszert alkotó és azt védő kalcium, továbbá az immunrendszert erősítő cink ugyancsak megtalálható a sertéshúsban.

A hazai sertésállomány fajtaösszetétele és takarmányozása az alapja annak, hogy kiváló minőségű húsok kerülhessenek feldolgozásra, ezáltal a fogyasztók asztalára.

Forrás: www.amc.hu

 

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail:
 annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00