Hírek / blog

Pályázati támogatások,– kistermelőknek

Agrárhitelek állami támogatással

Ki veheti igénybe a kedvezményes konstrukciót?

A lehetőség valamennyi vállalkozási formában működő, fő- illetve alaptevékenységei között agrár, valamint élelmiszeripari profilban tevékenykedő gazdálkodó számára elérhető.

A program lényege

Az Agrárhitel garancia program lényege, hogy azt az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány folyósítja a hitelfelvevőknek banki partnereik közvetítésével. Az Alapítvány, a kezességvállalást teszi egyszerűbbé a kölcsönt igénybe vevők számára. A viszontgarancia a felvett kölcsön 80%-ára terjed ki.

Az állami támogatású hitel felvétele a KAVOSZ Zrt. által menedzselt Agrár Széchenyi Kártya konstrukció keretében lehetséges.

Hogyan működik az Agrár Széchenyi Kártya?

Az Agrár Széchenyi Kártya minden vállalkozás /őstermelőtől Kft.-ig/ számára elérhető, amelynek van mezőgazdasági tevékenységből származó árbevétele. A hitel mértékének maximuma a nettó árbevétel 35%-a. 25 millió Ft alatti hitel esetében feltétel az egy, az e feletti kölcsön esetében a két pénzügyileg lezárt év. A kártyához rendelhető hitel 500 ezer Ft és 100 millió Ft között lehet, 1-3 év futamidővel.

 

⇒ Miben tudunk önnek segíteni?

 

Mi változott vírushelyzetben?

A kialakult gazdasági helyzetben a KAVOSZ Zrt. 2020 áprilisában az Agrár Széchenyi Kártya keretében kedvezményes folyószámlahitellel jelentkezett, ennek keretében a futamidőt 3 évre a hitel összegét 200 millió Ft-ra emelték, a felvételre 2020. 12. 31.-ig van mód. A termék jelenleg 5 banknál érhető el.

Bankok és konstrukciók

Az egyes bankok – a korábban hivatkozott 5 bankon túlmenően számosan – üzletpolitikájuknak megfelelően saját, kedvezményes agrárhitel konstrukciókkal jelentkeztek. Ezek az ajánlatok – az adott pénzintézet üzletpolitikájának megfelelően – egymástól eltérőek. Az eltérések a kamat, a futamidő és a fedezet stb. tekintetében eltérnek egymástól. Nem kiemelve egyetlen bankot sem, az érdeklődőknek javasolható, hogy több nagybank ajánlatát kérjék be és azok összehasonlítása alapján hozzák meg döntésüket.

ForrásBank360.hu

 

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail:
 annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00