Rólunk

GÖNCZI ÉVA

Végzettségeim:

Janus Pannonius Tudományegyetem – Közgazdaságtudományi Kar – okl. közgazdász
Eötvös Loránd Tudományegyetem- Bölcsészettudományi Kar –Szociológus

2004-től foglalkozom Európai Uniós pályázati projekt management szolgáltatással – Magyarország ebben az évben csatakozott az Európai Unióhoz, és ettől az évtől, uniós forrásokat volt jogosult igénybe venni, mind önkormányzatok, vállalkozások, valamint egyéb közintézmények beruházásainak támogatásához.

Fő ágazati szakirány jelenleg: mezőgazdaság, élelmiszeripar, vidékfejlesztés.

CÉGISMERTETŐ

Előzmények

Pályázati Tanácsadó Irodánk 2003-óta ír és nyer uniós pályázatokat ügyfeleinknek. Jellemzően eddig 2003 – 2020 között kizárólag offline üzemmódban működtünk. Ügyfeleink egymásnak ajánlottak minket. Nagyon sok esetben – különösen a mezőgazdasági -, és vidékfejlesztési, élelmiszeripari pályázatok menedzselése során – az ügyfelek körében inkább a személyes találkozások és az ott kialakult bizalom volt a legmeghatározóbb szempont.

2003-tól, az Előcsatlakozási Alapok megjelenésétől, az Európai Unió által meghirdetett pályázatok készítésére, és menedzselésére szakosodtunk. Az elmúlt 17 évben 6 milliárd forint pályázati támogatást szereztünk ügyfeleinknek. A pénzügyi adottságokkal és lehetőségekkel való gazdálkodás terén megszerzett szakértelmünket, és tapasztalatunkat ügyfeleink igazolják.

Széleskörű, átfogó szolgáltatáscsomagot tudunk kínálni minden lehetséges partnerünknek. A pályázati folyamat teljes spektrumán keresztül nyújtunk segítséget, és támogatást a pályázati kiírásokhoz kapcsolódó projektötletek, és lehetőségek kidolgozásában, a pályázatok elkészítésében a szükséges dokumentációk benyújtásától egészen a megnyert pályázatot követő elszámolás-, támogatás- lehívások befejezéséig.

Munkánk során jellemzően team munkában, valamint szakértők bevonásával dolgozunk, ezzel is lehetővé tesszük egy- egy témának a sokoldalú megközelítését.

2003 és 2020 között megéltünk az ügyfelekkel együtt könnyebb és nehezebb pályázati ciklusokat, nyertes projekteket, és néha elutasításokat is. Összességében azonban nagyon szerencsésnek tartjuk magunkat, hiszen egy olyan szerethető tevékenységet végzünk nap mint nap, amellyel a partnereinkkel/ügyfeleinkkel együtt értéket tudunk teremteni egymás számára.

Jelen

2020-at írunk, ami pályázati szempontból egy közbenső időszak, ugyanis az előző uniós ciklus befejezéséhez értünk, (2014-2020) és jelenleg várjuk, hogy mit fog hozni az új 2021-2027. uniós költségvetés. A legtöbb tanácsadó számára ez a köztes időintervallum, ugyanúgy, mint nekünk is, a nyertes pályázati projektek menedzsmentje mellett lehetőséget ad arra, hogy új, a szokványos gyakorlattól eltérő, megújuló vállalkozási metodikát/metodikákat alkalmazzon. Ennek hatására mi is megjelentünk egy új honlappal, új szolgáltatási portfólióval, valamint új arculattal.

Névválasztás

A honlapon bemutatott referenciák alapján látható, hogy a kezdetekben különféle szakterületet érintő pályázati kiírásokra adtunk be kérelmeket ügyfeleinknek. Az idők múlásával, cégünk stratégiája megváltozott és 2014-óta csak és kizárólag mezőgazdasági-vidékfejlesztési pályázatokra szakosodtunk. Megújult névválasztásunk – ANNEX PÁLYÁZATI IRODA – is ennek a döntésnek a eredménye. Sokan megkérdezték tőlünk, hogy miért Annex? A válasz egy rendkívül „izgalmas” EK Szerződés jogszabályához kötődik.

Az Európai Unió Működéséről szóló Szerződés (EUMSZ) általánosságban a III. cím alatt (38–44. cikk) meghatározza a mezőgazdaságra, és halászatra vonatkozó szabályait. A 38. cikk (1) bekezdése szerint: „Mezőgazdasági termékek a termőföld, az állattenyésztés és a halászat termékei, valamint az ezekhez a termékekhez közvetlenül kapcsolódó első feldolgozási szint termékei.” minősülnek Annex termékeknek.

Tehát mi csak és kizárólag olyan pályázati kérelmeket készítünk, amelyek szerepelnek az ún. Annex listában.

Megújult tevékenységek

A 2020-as év egy ún. felkészülési periódus, amely több szempontból is előnyös lehet, mind a jelenlegi mind a potenciális jövőbeni pályázóknak, valamint nekünk pályázati tanácsadóknak:

levonhatunk tapasztalatokat az előző időszakból
felkészülhetünk egy új beruházási ciklusra
kielemezhetjük a beruházásaink megtérülési paramétereit
feltérképezhetjük a piacot
megfigyelhetjük a konkurenciát
gondolkodhatunk banki hitel, illetve egyéb tőkebevonásokon, vagy mindezek visszafizetésén
beszélhetünk tervezővel, kivitelezővel az új terveink / beruházásaink vonatkozásában
tárgyalhatunk technológiai eszközpark gyártókkal
fejleszthetjük az információtechnológiai tudásunkat, és eszközparkunkat
online oktatásokon vehetünk részt, akár szakmai területen, akár a Social Media vonatkozásában
Összességében tehát ezt a lehetőségekkel teli időszakot szeretnénk mi is arra kihasználni, hogy meglévő partnereinknek, és az új pályázóknak segítsünk folyamatosan naprakész információkkal szolgálni. Ezért hetente legalább egyszer összegyűjtjük az új szakmapolitikai szempontból tartalmas hazai-, és nemzetközi híranyagokat. A honlapon feltüntettünk egy „jelentkezés online konzultációra” menüpontot, ahol fixált időpontokban, segítünk bármilyen mezőgazdasági, vállalkozásfejlesztési pályázati projektekben az Önök kérdéseire választ adni. A felmerült igényekre reagálva online/személyes kiscsoportos workshopok, konferenciák is szerepelnek a terveink között. Elvárásaink szerint ezek a rendezvények gyakorlati ismeretanyagot és tudást bíztosítanak majd a résztvevőknek.

1
Mrd Ft - Megnyert összeg
1
Sikeres pályázat
1
Elégedett ügyfél
1
Projekt menedzsment

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00