Hírek / blog

Állattartó telepek

Állattartó telepek fejlesztésének támogatása (felfüggesztve)

A Felhívás címe

Állattartó telepek fejlesztésének támogatása

A Felhívás kódszáma: VP2-4.1.1.-20

Jelen felhívás előzményei:  az állattartók jelentős része elavult létesítményekben, korszerűtlen technológiával és sajnos nagyon magas termelési költségekkel működnek.

Kiemelt célként fogalmazhatjuk meg:  az ágazat versenyképességének megőrzéséhez korszerű, az európai uniós előírásoknak megfelelő, magas technológiai színvonalú állattartó telepekre van igény.   Fontos tehát, hogy a gazdaságok versenyképességének javítása,  a hozzáadott érték termelésének fokozása-, valamint  új, innovatív és környezetbarát technológiák elterjesztése kiemelt célként valósuljon meg ebben a kiírásban. Jelen Felhívás keretében lehetőség van tehát,  új állattartó telepek létrehozására és állattartó telepek létesítményeinek épületenergetikai, épületgépészeti felújítására, és azok technológiáinak korszerűsítése, valamint a megújuló energia hasznosítására irányuló technológiák beszerzése is prioritást kap.

 A pályázat célterületei

  • Baromfitartó telepek korszerűsítése:
  • Sertéstartó telepek korszerűsítése:
  • Szarvasmarhatartó telepek korszerűsítése:
  • Juh és kecsketartó telepek korszerűsítése:
  • Egyéb állattartó telepek korszerűsítése  ( lófélék- (ló, szamár, öszvér), nyúl-, méh-, húshasznosítású galamb-, fürj-, strucc-, emu-, fácán-, fogoly, )

Mindegyik célterület esetében az alábbi tevékenységeket lehet a jelzett pályázatból megvalósítani:

Az állategészségügyhöz, a takarmányozáshoz, az állattartáshoz kapcsolódó, valamint az előállított termék és a takarmány kezelésére szolgáló építéssel járó technológiák beszerzése és fejlesztése. (például: szellőztetés és hűtés-fűtés technológiájának kiépítése, takarmányok eltarthatóságát biztosító technológia kialakítása, etetés és itatás technológiájának kialakítása, Állattartó telepi épületek, létesítmények építése, kialakítása, bővítése, felújítása.

Támogatást igénylők köre

Mezőgazdasági termelők abban az esetben jogosultak támogatásra, amennyiben igazolják, hogy: támogatási kérelem benyújtását megelőző, vagy amennyiben erre vonatkozóan nem rendelkeznek adatokkal, az azt megelőző teljes lezárt üzleti évben, fiatal mezőgazdasági termelő esetében lezárt üzleti évben legalább 6000 euró STÉ üzemmérettel rendelkeznek.

Jelen Felhívás keretében a támogatási kérelem benyújtására kollektív beruházás keretében is van lehetőség.

 

⇒ Miben tudunk önnek segíteni?

 

A támogatási kérelem benyújtásának határideje és elbírálása

A támogatási kérelmek benyújtására 2020. október 1. napjától 2021. február 1. napja között az alábbi benyújtási szakaszokban van lehetőség.

Ezen időszak alatt az alábbi értékelési szakaszokban benyújtott projektek szakaszonként együttesen kerülnek elbírálásra:

Első szakasz: 2020. október 1. – 2020. november 1.

Második szakasz: 2021. január 4. – 2021. február 1.

Állattartó telepek támogatás mértéke, összege

Az igényelhető vissza nem térítendő támogatás összege az állattartó telepek fejlesztésének támogatása 1., és a 2. célterületek tekintetében (Baromfi, és Sertés )minimum 100 millió Ft, a 3. célterület tekintetében ( Szarvasmarha )minimum 50 millió Ft, a 4. és 5. célterületek tekintetében ( Juh és Egyéb állatfajták )minimum 5 millió Ft, és az összes célterület tekintetében maximum 2 milliárd Ft a felső határ.

Állattartó telepek támogatására rendelkezésre álló forrás

Az állattartó telepek fejlesztésének támogatása című felhívás meghirdetésekor a támogatásra rendelkezésre álló tervezett, teljes keretösszeg összesen 50 Mrd Ft.

 

Amennyiben cikkünk felkeltette szíves érdeklődését, keressen bizalommal, forduljon irodánkhoz:
E-mail:
 annex@annexpalyazat.hu | Mobil: +36-20-9312-336

AGRÁR- ÉS ÉLELMISZERIPARI PÁLYÁZATI INFÓK

Szerezzen tudomást a pályázati lehetőségekről, az elsők között!
100% értékes információ, 0% spam.

Annex Pályázati Iroda

Ügyfélszolgálati idő

Hétfő: 09:00-17:00
Kedd: 09:00-17:00
Szerda: 09:00-17:00
Csütörtök: 09:00-17:00
Péntek: 09:00-17:00